• [单选题]She felt that she had done her good deed for the day.
  • 正确答案 :A
  • act

  • 解析:译文:她觉得今天干了一件好事。划线词deed有行为、行动的意思。只有act有行动、行为、法案的意思,意思在此上下文当中最为相近,justice是司法、正义的意思,model有模范、模式的意思。考点近义词辨析

  • [单选题]补全短文:下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。Wrongly Convicted Man and His Accuser Tell Their Story。NEW YORK,NY, January 5,2010. St.Martin’s Press has announced the release of the paperback edition of Picking Cotton, a remarkable true story of what novelist John Grisham calls an “account of violence, rage, redemption(救赎),and, ultimately forgiveness.”  The story began in 1987, in Burlington, North Carolina, with the rape of a young while college student named Jennifer Thompson. During her ordeal, Thompson swore to herself that she would never forget the face of her rapist, a man who climbed through the window of her apartment and assaulted her brutally.________(1) When the police asked her if she could identify the assailant(袭击者) from a book of mug shots, she picked one that she was sure was correct, and later she identified the same man in a lineup.Based on her convincing eyewitness testimony, a 22-year-old black man named Ronald Cotton was sentenced to prison for two life terms. Cotton’s lawyer appealed the decision, and by the time of the appeals hearing, evidence had come to light suggesting that the real rapist might have been a man who looked very like Cotton, an imprisoned criminal named Bobby Poole._______ (2) Jennifer Thompson looked at both men face to face, and once again said that Ronald Cotton was the one who raped her.Eleven years later, DNA evidence completely exonerated(证明……清白) Cotton and just as unequivocally(明确地) convicted Poole, who confessed to the crime. ________(3) “The man I was so sure I had never seen in my life was the man who was inches from my throat, who raped me, who hurt me, who took my spirit away, who robbed me of my soul,” she wrote. “And the man I had identified so surely on so many occasions was absolutely innocent.”_______ (4) Remarkably both were able to put this tragedy behind them, overcome the racial barrier that divided them, and write a book, which they have subtitled “Our memoir of injustice and redemption.”Nevertheless, Thompson says, she still lives “with constant pain that my profound mistake cost him so dearly______ (5)”
  • 正确答案 :
  • 解析:说完这段悔恨的话,受害人和被冤枉的cotton都用释然的态度来面对种族隔阂所带来的误解,因此正常的举动是,F. Thompson decided to meet Cotton and apologize to him personally.受害人在说完这段悔恨的话后,决定和遭受冤狱的cotton见面并和他当面道歉,这才有了后文的尽释前嫌。 考点 上下文之间意义关系、复现原则

  • [单选题]补全短文:下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。Wrongly Convicted Man and His Accuser Tell Their Story。NEW YORK,NY, January 5,2010. St.Martin’s Press has announced the release of the paperback edition of Picking Cotton, a remarkable true story of what novelist John Grisham calls an “account of violence, rage, redemption(救赎),and, ultimately forgiveness.”  The story began in 1987, in Burlington, North Carolina, with the rape of a young while college student named Jennifer Thompson. During her ordeal, Thompson swore to herself that she would never forget the face of her rapist, a man who climbed through the window of her apartment and assaulted her brutally.________(1) When the police asked her if she could identify the assailant(袭击者) from a book of mug shots, she picked one that she was sure was correct, and later she identified the same man in a lineup.Based on her convincing eyewitness testimony, a 22-year-old black man named Ronald Cotton was sentenced to prison for two life terms. Cotton’s lawyer appealed the decision, and by the time of the appeals hearing, evidence had come to light suggesting that the real rapist might have been a man who looked very like Cotton, an imprisoned criminal named Bobby Poole._______ (2) Jennifer Thompson looked at both men face to face, and once again said that Ronald Cotton was the one who raped her.Eleven years later, DNA evidence completely exonerated(证明……清白) Cotton and just as unequivocally(明确地) convicted Poole, who confessed to the crime. ________(3) “The man I was so sure I had never seen in my life was the man who was inches from my throat, who raped me, who hurt me, who took my spirit away, who robbed me of my soul,” she wrote. “And the man I had identified so surely on so many occasions was absolutely innocent.”_______ (4) Remarkably both were able to put this tragedy behind them, overcome the racial barrier that divided them, and write a book, which they have subtitled “Our memoir of injustice and redemption.”Nevertheless, Thompson says, she still lives “with constant pain that my profound mistake cost him so dearly______ (5)”
  • 正确答案 :
  • 解析:上文提到,受害人感到非常的抱歉,她错误的质证给cotton带来了莫大的伤害,因此C. I cannot begin to imagine what would have happened had my mistaken identification occurred in a capital case.是唯一符合逻辑的说法,她无法想象的是如果这一错误的质证出现在资本案当中是一个什么情况(暗指可能会使得cotton因此而倾家荡产) 考点 上下文之间意义关系、复现原则

  • 查看原题 查看所有试题


    推荐科目: A级题库
    @2019-2025 必典考网 www.51bdks.net 蜀ICP备2021000628号 川公网安备 51012202001360号