正确答案: D
lasted
题目:His professional career spanned 16 years.
解析:译文:他的职业生涯跨越了16个年头。划线词span(动词原型),这个动词有跨度、跨越的意思。sincere是认真、严肃的意思,changed是被改变的,moved是移动,只有last有持续的意思。词义和划线的语义最为相近。考点近义词辨析
查看原题 查看所有试题
学习资料的答案和解析:
[单选题]The group does not advocate the use of violence.
support
解析:译文:该团体并不支持使用暴力。划线词advocate的意思是倡议,支持的意思。通过查询字典可以看出,只有D选项support有支撑,支持的意思,是最相近的。regulate:规范oppose:反对考点近义词辨析
[单选题]阅读判断:下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。When Our Words Collide“Wanna buy a body?” That was the opening line of more than a few phone calls I got from freelance(自由职业 ) photographers when I was a photo editor at U.S. News. Like many in the mainstream press, I wanted to separate the world of photographers into “them”, who trade in picture of bodies or chase celebrities, and “us”, the serious news people. But after 16 years in that role. I came to wonder whether the two worlds were easily distinguishable.Working in the reputable world of journalism, I assigned photographers to cover other people’s nightmares. I justified invading moments of grief, under the guise(借口) of the reader's right to know. I didn’t ask photographers to trespass(冒犯) or to stalk(跟踪),but I didn’t have to: I worked with pros(同行) who did what others did: talking their way into situations or shooting from behind police lines to get pictures I was after. And I wasn’t alone.In the aftermath of a car crash or some other hideous incident when ordinary people are hurt or killed, you rarely see photographers pushing past rescue workers to capture the blood and gore(血雨腥风). But you are likely to see the local newspaper and television photographers on the scene - and fast.How can we justify our behavior? Journalists are taught to separate doing the job from worrying about the consequence of publishing what they record. Repeatedly, they are reminded of a news-business dictum(格言): leave your conscience in the office. You get the picture of the footage: the decision whether to print or air it comes later. A victim may lie bleeding, unconscious, or dead: your job is to record the image. You put away your emotions and document the scene.We act this way partly because we know that the pictures can have important meaning. Photographs can change deplorable(凄惨的) situations by mobilizing public outrage or increase public understanding.However, disastrous events often bring out the worst in photographers and photo editors. In the first minutes and hours after a disaster occurs, photo agencies buy pictures. Often an agency buys a picture from a local newspaper or an amateur photographer and put it up for bid by major magazines. The most keenly sought “exclusives” command tens of thousands of dollars through bidding contests.Many people believe that journalists need to change the way they do things, and it’s our pictures that annoy people the most. Readers may not believe, as we do, that there is a distinction between sober-minded “us” and sleazy(低级庸俗的) “them”. In too many cases, by our choices of images as well as how we get them, we prove our readers right.
解析:译文: 本文作者从来没有得到拍摄死人照片的机会。本文作者没有提及相关的信息。考点细节信息查找
[单选题]阅读判断:下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。When Our Words Collide“Wanna buy a body?” That was the opening line of more than a few phone calls I got from freelance(自由职业 ) photographers when I was a photo editor at U.S. News. Like many in the mainstream press, I wanted to separate the world of photographers into “them”, who trade in picture of bodies or chase celebrities, and “us”, the serious news people. But after 16 years in that role. I came to wonder whether the two worlds were easily distinguishable.Working in the reputable world of journalism, I assigned photographers to cover other people’s nightmares. I justified invading moments of grief, under the guise(借口) of the reader's right to know. I didn’t ask photographers to trespass(冒犯) or to stalk(跟踪),but I didn’t have to: I worked with pros(同行) who did what others did: talking their way into situations or shooting from behind police lines to get pictures I was after. And I wasn’t alone.In the aftermath of a car crash or some other hideous incident when ordinary people are hurt or killed, you rarely see photographers pushing past rescue workers to capture the blood and gore(血雨腥风). But you are likely to see the local newspaper and television photographers on the scene - and fast.How can we justify our behavior? Journalists are taught to separate doing the job from worrying about the consequence of publishing what they record. Repeatedly, they are reminded of a news-business dictum(格言): leave your conscience in the office. You get the picture of the footage: the decision whether to print or air it comes later. A victim may lie bleeding, unconscious, or dead: your job is to record the image. You put away your emotions and document the scene.We act this way partly because we know that the pictures can have important meaning. Photographs can change deplorable(凄惨的) situations by mobilizing public outrage or increase public understanding.However, disastrous events often bring out the worst in photographers and photo editors. In the first minutes and hours after a disaster occurs, photo agencies buy pictures. Often an agency buys a picture from a local newspaper or an amateur photographer and put it up for bid by major magazines. The most keenly sought “exclusives” command tens of thousands of dollars through bidding contests.Many people believe that journalists need to change the way they do things, and it’s our pictures that annoy people the most. Readers may not believe, as we do, that there is a distinction between sober-minded “us” and sleazy(低级庸俗的) “them”. In too many cases, by our choices of images as well as how we get them, we prove our readers right.
解析:译文:在事故现场,新闻摄影记者的参与对于救援的工人来说是个问题。按照行文顺序,文中的第四段的第三行我们可以找到题干部分的关键词rescue workers,但是原文的意思是:在一场车祸或惨烈的事件过后,很少能见到新闻摄影记者的身影穿梭于救援工人中间去拍摄那些普通人死伤的血雨腥风的场面,而当地报纸和电视台的摄影师倒是很快到达现场。In the aftermath of a car crash or some other hideous incident when ordinary people are hurt or killed, you rarely see photographers pushing past rescue workers to capture the blood and gore(血雨腥风). But you are likely to see the local newspaper and television photographers on the scene - and fast.作者想要表达的是摄影记者只会拍摄那些具有新闻价值的图片,不会去真正关心普通人的事情。因此题干部分的意思同原文完全不相符合,因此选择wrong。考点细节信息查找
[单选题]完形填空:下面的短文有l5处空白,请根据短文内容为每处空白确定l个最佳选项。Obesity(肥胖) Causes Global Warming.The list of ills attributable to obesity keeps growing: Last week, obese people were accused of causing global warming.This ______(51)comes from Sheldon Jacobson of the University of Illinois, US, and a doctoral student, Laura McLay. Their study ______(52) how much extra gasoline is needed to haul fat Americans around. The answer, they say, is a billion gallons of gas per year. ______(53)There has been ______(54) for taxes on junk food in recent years. US economist Martin Schmidt suggests a tax on fast food ______(55)to people’s cars. "We tax cigarettes partly because of their health cost," Schmidt said. "Similarly, leading a lazy life style will end ______(56) costing taxpayers more."US political scientist Eric Oliver said his first instinct was to laugh at these gas and fast food arguments. But such ______(57) are getting attention.At the US Obesity Society's annual meeting, one person ______(58) obesity with car accident deaths, and another correlated obesity with suicides. No one asked whether there was really a cause-and-effect relationship. " The funny thing was that everyone took it ______(59)." Oliver said.In a 1960s study, children were ______(60) drawings of children with disabilities and without them, and a drawing of an obese child. They were asked ______(61) they would want for a friend? The obese child was picked last.Three researchers recently repeated the study ______(62) college students. Once again, ______(63) no one, not even obese people, liked the obese person. " Obesity was stigmatized." the researchers said.But, researchers say, getting______ (64) is not like quitting smoking. People struggle to stop smoking, and, in the end, many succeed. Obesity is different. Science has shown that they have limited personal control over their weight Genes also______ (65) a part.
解析:文中表达的意思是几乎没有人喜欢肥胖的人。