正确答案: B

appeared

题目:The symptoms of the disease manifested themselves ten days later.

解析:译文:该疾病的症状十天之后才显现出来。划线词manifest有显示,显现的意思。ease有减轻 的意思,improve是改进,改善的意思,而relieve是减轻的意思,只有appear是出现、显现的意思,词义最为相近。考点近义词辨析

查看原题 查看所有试题

学习资料的答案和解析:

  • [单选题]That uniform makes the guards look absurd.
  • ridiculous

  • 解析:译文:那件制服使卫兵看以来非常的荒唐可笑。划线词absurd是荒诞、荒唐的意思serious 是认真、严肃的意思,ridiculous是荒谬的意思,beautiful是美丽,impressive有使人印象深刻的意思。通过同义词查询,只有ridiculous词义同划线词意思最为相近。考点近义词辨析

  • [单选题]概括大意与完成句子:The Storyteller1.Steven Spielberg has always had one goal: to tell as many great stories to as many people as will listen.And that’s what he has always been about.The son of a computer scientist and a pianist, Spielberg spent his early childhood in New Jersey and, later, Arizona.From the very beginning, his fertile imagination filled his young mind with images that would later inspire his filmmaking.  2.Even decades later, Spielberg says he has clear memories of his earliest years, which are the origins of some of his biggest hits.He believes that E.T.is the result of the difficult years leading up to his parent’s 1966 divorce, “It is really about a young boy who was in search of some stability in his life.”“He was scared of just about everything,” recalls his mother, Leah Adler.“When trees brushed against the house, he would head into my bed.And that’s just the kind of scary stuff he would put in films like Poltergeist.”3.Spielberg was 11 when he first got his hands on his dad’s movie camera and began shooting short flicks about flying saucers and World War ΙΙ battles.Spielberg’s talent for scary storytelling enabled him to make friends.On Boy Scout camping trips, when night fell, Spielberg became the center of attention.“Steven would start telling his ghost stories,” says Richard Y.Hoffman Jr., leader of Troop 294, “and everyone would suddenly get quiet so that they could all hear it.”4.Spielberg moved to California with his father and went to high school there, but his grades were so bad that he barely graduated.Both UCLA and USC film schools rejected him, so he entered California State University at Long Beach because it was close to Hollywood.Spielberg was determined to make movies, and he managed to get an unpaid, non-credit internship(实习)in Hollywood.Soon he was given a contract, and he dropped out of college.He never looked back.5.Now, many years later, Spielberg is still telling stories with as much passion as the kid in the tent.Ask him where he gets his ideas, Spielberg shrugs.“The process for me is mostly intuitive (凭直觉的),” he says.“There are films that I feel I need to make, for a variety of reasons, for personal reasons, for reasons that I want to have fun, that the subject matter is cool, that I think my kids will like it.And sometimes I just think that it will make a lot of money, like the sequel(续集) to Jurassic Park.”
  • 解析:译文:一些斯皮尔伯格最为成功的电影来自于_________?原文中相关的信息为:Even decades later, Spielberg says he has clear memories of his earliest years, which are the origins of some of his biggest hits.甚至是数十年之后,斯皮尔伯格提到他早年的经历仍然记忆犹新,这些成为了他日后人们影片的素材。题干中的“most successful movies”对应文中的biggest hits(大片)。早年的记忆 clear memories of his earliest years,只有D选项。his childhood memories最为符合。考点细节信息查找

  • [单选题]阅读理解:请根据短文内容,为每题确定l个最佳选项。How We Form First Impression。We all have first impression of someone we just met. But why? Why do we form an opinion about someone without really knowing anything about him or her - aside perhaps from a few remarks or readily observable traits?The answer is related to how your brain allows you to be aware of the world. Your brain is so sensitive in picking up facial traits. Even very minor difference in how a person’s eyes, ears, nose, or mouth are placed in relation to each other makes you see him or her as different. In fact, your brain continuously processes incoming sensory information - the sights and sounds of your world. These incoming signals are compared against a host of “memories” stored in the brain areas called the cortex(皮质) system to determine what these new signals “mean”.If you see someone you know and like at school, your brain says “familiar and safe”. If you see someone new, it says, “new and potentially threatening”. Then your brain starts to match features of this strangers with other “known” memories. The more unfamiliar the characteristics, the more your brain may say, “This is new, I don’t like this person” Or else, “I’m intrigued(好奇的)”. Or your brain may perceive a new face but familiar clothes, ethnicity, gestures - like your other friends; so your brain says: “I like this person”. But these preliminary impressions can be dead wrong.When we stereotype people, we use a less mature form of thinking (not unlike the immature thinking of a very young child) that makes simplistic and categorical impressions of others. Rather than learn about the depth and breadth of people - their history, interest, values, strengths, and true character - we categorize them as jocks(骗子), peeks(反常的人), or freaks(怪人).However, if we resist initial stereotypical impressions, we have a chance to be aware of what a person is truly like. If we spend time with a person, hear about his or her life, hopes, dreams, and become aware of our cortex, which allow us to be humane.
  • 解析:译文:我们对于陌生人的第一印象取决于他或她的_________?We all have first impression of someone we just met. But why? Why do we form an opinion about someone without really knowing anything about him or her - aside perhaps from a few remarks or readily observable traits?The answer is related to how your brain allows you to be aware of the world. Your brain is so sensitive in picking up facial traits.(面部特征) Even very minor difference in how a person’s eyes, ears, nose, or mouth are placed in relation to each other makes you see him or her as different.本题比较简便的方法是:通过行文顺序原则,首先确定是开头的段落,按照比例原则,选项是短语,阅读量较小,因此通过选项给出的信息去筛选,可以发现C.facial features.(面部特征)最为符合原文的说法,并且文中还举出具体的例子eyes, ears, nose, or mouth,因此C选项最为合适。考点细节信息查找

  • [单选题]补全短文:下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。Wrongly Convicted Man and His Accuser Tell Their Story。NEW YORK,NY, January 5,2010. St.Martin’s Press has announced the release of the paperback edition of Picking Cotton, a remarkable true story of what novelist John Grisham calls an “account of violence, rage, redemption(救赎),and, ultimately forgiveness.”  The story began in 1987, in Burlington, North Carolina, with the rape of a young while college student named Jennifer Thompson. During her ordeal, Thompson swore to herself that she would never forget the face of her rapist, a man who climbed through the window of her apartment and assaulted her brutally.________(1) When the police asked her if she could identify the assailant(袭击者) from a book of mug shots, she picked one that she was sure was correct, and later she identified the same man in a lineup.Based on her convincing eyewitness testimony, a 22-year-old black man named Ronald Cotton was sentenced to prison for two life terms. Cotton’s lawyer appealed the decision, and by the time of the appeals hearing, evidence had come to light suggesting that the real rapist might have been a man who looked very like Cotton, an imprisoned criminal named Bobby Poole._______ (2) Jennifer Thompson looked at both men face to face, and once again said that Ronald Cotton was the one who raped her.Eleven years later, DNA evidence completely exonerated(证明……清白) Cotton and just as unequivocally(明确地) convicted Poole, who confessed to the crime. ________(3) “The man I was so sure I had never seen in my life was the man who was inches from my throat, who raped me, who hurt me, who took my spirit away, who robbed me of my soul,” she wrote. “And the man I had identified so surely on so many occasions was absolutely innocent.”_______ (4) Remarkably both were able to put this tragedy behind them, overcome the racial barrier that divided them, and write a book, which they have subtitled “Our memoir of injustice and redemption.”Nevertheless, Thompson says, she still lives “with constant pain that my profound mistake cost him so dearly______ (5)”
  • 解析:上文中提到,利用DNA技术,十一年后有明确的证据表明cotton是被冤枉的,而真凶也对犯罪事实供认不讳,结合后面受害人说到那段追悔莫及的话,比较符合逻辑关系的是A. Thompson was shocked and devastated.受害者听到这样一个消息一定感到非常的震惊,才有了后面那段忏悔的话。 考点: 上下文之间意义关系、复现原则

  • [单选题]完形填空:下面的短文有l5处空白,请根据短文内容为每处空白确定l个最佳选项。Obesity(肥胖) Causes Global Warming.The list of ills attributable to obesity keeps growing: Last week, obese people were accused of causing global warming.This ______(51)comes from Sheldon Jacobson of the University of Illinois, US, and a doctoral student, Laura McLay. Their study ______(52) how much extra gasoline is needed to haul fat Americans around. The answer, they say, is a billion gallons of gas per year. ______(53)There has been ______(54) for taxes on junk food in recent years. US economist Martin Schmidt suggests a tax on fast food ______(55)to people’s cars. "We tax cigarettes partly because of their health cost," Schmidt said. "Similarly, leading a lazy life style will end ______(56) costing taxpayers more."US political scientist Eric Oliver said his first instinct was to laugh at these gas and fast food arguments. But such ______(57) are getting attention.At the US Obesity Society's annual meeting, one person ______(58) obesity with car accident deaths, and another correlated obesity with suicides. No one asked whether there was really a cause-and-effect relationship. " The funny thing was that everyone took it ______(59)." Oliver said.In a 1960s study, children were ______(60) drawings of children with disabilities and without them, and a drawing of an obese child. They were asked ______(61) they would want for a friend? The obese child was picked last.Three researchers recently repeated the study ______(62) college students. Once again, ______(63) no one, not even obese people, liked the obese person. " Obesity was stigmatized." the researchers said.But, researchers say, getting______ (64) is not like quitting smoking. People struggle to stop smoking, and, in the end, many succeed. Obesity is different. Science has shown that they have limited personal control over their weight Genes also______ (65) a part.
  • 解析:At the US Obesity Society's annual meeting, one person (58) obesity with car accident deaths文中的意思:有人把肥胖的问题同车祸联系起来。Mix混合,contact练习,involve相关,卷入。

  • 推荐下载科目: A级题库
    @2019-2025 必典考网 www.51bdks.net 蜀ICP备2021000628号 川公网安备 51012202001360号