• [单选题]阅读判断:下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。When Our Words Collide“Wanna buy a body?” That was the opening line of more than a few phone calls I got from freelance(自由职业 ) photographers when I was a photo editor at U.S. News. Like many in the mainstream press, I wanted to separate the world of photographers into “them”, who trade in picture of bodies or chase celebrities, and “us”, the serious news people. But after 16 years in that role. I came to wonder whether the two worlds were easily distinguishable.Working in the reputable world of journalism, I assigned photographers to cover other people’s nightmares. I justified invading moments of grief, under the guise(借口) of the reader's right to know. I didn’t ask photographers to trespass(冒犯) or to stalk(跟踪),but I didn’t have to: I worked with pros(同行) who did what others did: talking their way into situations or shooting from behind police lines to get pictures I was after. And I wasn’t alone.In the aftermath of a car crash or some other hideous incident when ordinary people are hurt or killed, you rarely see photographers pushing past rescue workers to capture the blood and gore(血雨腥风). But you are likely to see the local newspaper and television photographers on the scene - and fast.How can we justify our behavior? Journalists are taught to separate doing the job from worrying about the consequence of publishing what they record. Repeatedly, they are reminded of a news-business dictum(格言): leave your conscience in the office. You get the picture of the footage: the decision whether to print or air it comes later. A victim may lie bleeding, unconscious, or dead: your job is to record the image. You put away your emotions and document the scene.We act this way partly because we know that the pictures can have important meaning. Photographs can change deplorable(凄惨的) situations by mobilizing public outrage or increase public understanding.However, disastrous events often bring out the worst in photographers and photo editors. In the first minutes and hours after a disaster occurs, photo agencies buy pictures. Often an agency buys a picture from a local newspaper or an amateur photographer and put it up for bid by major magazines. The most keenly sought “exclusives” command tens of thousands of dollars through bidding contests.Many people believe that journalists need to change the way they do things, and it’s our pictures that annoy people the most. Readers may not believe, as we do, that there is a distinction between sober-minded “us” and sleazy(低级庸俗的) “them”. In too many cases, by our choices of images as well as how we get them, we prove our readers right.
  • 正确答案 :
  • 解析:译文:作者16年前是摄影师。本题考察的是文中的细节,按照顺序来讲,属于段落比较靠前的位置,通过定位16years这个不能被同义替换(paraphrase)的时间状语,我们可以在第二自然段第一行找到,原文为“But after 16 years in that role. I came to wonder whether the two worlds were easily distinguishable.(但是充当了16年这样一个角色之后,我开始感到疑惑,是否这两个世界真的是那样泾渭分明。)“该题的难点在于没有能够通过直接定位关键词找到答案,但是结合文中第一段第三行的” when I was a photo editor at U.S. News.(当我还是美国新闻的图片编辑时。)“可以得知,作者说的“in that role”所指就是他的职业,即图片编辑,由此可以判断,他当了16年的图片编辑。因此题干给出的信息是错误。考点细节信息查找

  • [单选题]阅读判断:下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。When Our Words Collide“Wanna buy a body?” That was the opening line of more than a few phone calls I got from freelance(自由职业 ) photographers when I was a photo editor at U.S. News. Like many in the mainstream press, I wanted to separate the world of photographers into “them”, who trade in picture of bodies or chase celebrities, and “us”, the serious news people. But after 16 years in that role. I came to wonder whether the two worlds were easily distinguishable.Working in the reputable world of journalism, I assigned photographers to cover other people’s nightmares. I justified invading moments of grief, under the guise(借口) of the reader's right to know. I didn’t ask photographers to trespass(冒犯) or to stalk(跟踪),but I didn’t have to: I worked with pros(同行) who did what others did: talking their way into situations or shooting from behind police lines to get pictures I was after. And I wasn’t alone.In the aftermath of a car crash or some other hideous incident when ordinary people are hurt or killed, you rarely see photographers pushing past rescue workers to capture the blood and gore(血雨腥风). But you are likely to see the local newspaper and television photographers on the scene - and fast.How can we justify our behavior? Journalists are taught to separate doing the job from worrying about the consequence of publishing what they record. Repeatedly, they are reminded of a news-business dictum(格言): leave your conscience in the office. You get the picture of the footage: the decision whether to print or air it comes later. A victim may lie bleeding, unconscious, or dead: your job is to record the image. You put away your emotions and document the scene.We act this way partly because we know that the pictures can have important meaning. Photographs can change deplorable(凄惨的) situations by mobilizing public outrage or increase public understanding.However, disastrous events often bring out the worst in photographers and photo editors. In the first minutes and hours after a disaster occurs, photo agencies buy pictures. Often an agency buys a picture from a local newspaper or an amateur photographer and put it up for bid by major magazines. The most keenly sought “exclusives” command tens of thousands of dollars through bidding contests.Many people believe that journalists need to change the way they do things, and it’s our pictures that annoy people the most. Readers may not believe, as we do, that there is a distinction between sober-minded “us” and sleazy(低级庸俗的) “them”. In too many cases, by our choices of images as well as how we get them, we prove our readers right.
  • 正确答案 :
  • 解析:译文:作者认为拍摄人们噩梦般的经历是合理的。按照行文的顺序,文中对应的信息应该在第三段,通过题干中的关键词nightmares和justifiable,可以再该段的第二行找到,I assigned photographers to cover other people’s nightmares. I justified invading moments of grief, under the guise(借口) of the reader’s right to know.这句话表面的意思:我委派摄影师们去拍摄别人的噩梦,我为入侵别人伤心欲绝的时刻这一行为的合理性找到的借口是读者的知情权。(作文暗含的意思是摄影记者总是以读者知情权为幌子拍摄那些具有新闻价值的图片,而不顾忌当事人的感受)题干中的动词shooting在文中对应的动词是cover都是拍摄的意思,(同义替换的情况)justified是作者为自己行为开脱的合法性理由,因此从作者传达的本意来看,他并不认为这样一种行为是合理的。因此选项是错误。(wrong)考点细节信息查找

  • [单选题]阅读理解:请根据短文内容,为每题确定l个最佳选项。How We Form First Impression。We all have first impression of someone we just met. But why? Why do we form an opinion about someone without really knowing anything about him or her - aside perhaps from a few remarks or readily observable traits?The answer is related to how your brain allows you to be aware of the world. Your brain is so sensitive in picking up facial traits. Even very minor difference in how a person’s eyes, ears, nose, or mouth are placed in relation to each other makes you see him or her as different. In fact, your brain continuously processes incoming sensory information - the sights and sounds of your world. These incoming signals are compared against a host of “memories” stored in the brain areas called the cortex(皮质) system to determine what these new signals “mean”.If you see someone you know and like at school, your brain says “familiar and safe”. If you see someone new, it says, “new and potentially threatening”. Then your brain starts to match features of this strangers with other “known” memories. The more unfamiliar the characteristics, the more your brain may say, “This is new, I don’t like this person” Or else, “I’m intrigued(好奇的)”. Or your brain may perceive a new face but familiar clothes, ethnicity, gestures - like your other friends; so your brain says: “I like this person”. But these preliminary impressions can be dead wrong.When we stereotype people, we use a less mature form of thinking (not unlike the immature thinking of a very young child) that makes simplistic and categorical impressions of others. Rather than learn about the depth and breadth of people - their history, interest, values, strengths, and true character - we categorize them as jocks(骗子), peeks(反常的人), or freaks(怪人).However, if we resist initial stereotypical impressions, we have a chance to be aware of what a person is truly like. If we spend time with a person, hear about his or her life, hopes, dreams, and become aware of our cortex, which allow us to be humane.
  • 正确答案 :
  • 解析:译文:如果你碰到一个带有你熟悉特征的陌生人,你的大脑很有可能和你说?按照顺序,在往后的段落里找,题干部分有关键信息,而且是限定了条件,是a stranger with familiar gestures(具有熟悉特征的陌生人)因此在原文中可以找到相关的信息:your brain may perceive a new face(stranger的替换形式) but familiar clothes, ethnicity, gestures (题干部分的关键信息)- like your other friends; so your brain says: “I like this person”(找出答案). But these preliminary impressions can be dead wrong.考点细节信息查找

  • [单选题]补全短文:下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。Wrongly Convicted Man and His Accuser Tell Their Story。NEW YORK,NY, January 5,2010. St.Martin’s Press has announced the release of the paperback edition of Picking Cotton, a remarkable true story of what novelist John Grisham calls an “account of violence, rage, redemption(救赎),and, ultimately forgiveness.”  The story began in 1987, in Burlington, North Carolina, with the rape of a young while college student named Jennifer Thompson. During her ordeal, Thompson swore to herself that she would never forget the face of her rapist, a man who climbed through the window of her apartment and assaulted her brutally.________(1) When the police asked her if she could identify the assailant(袭击者) from a book of mug shots, she picked one that she was sure was correct, and later she identified the same man in a lineup.Based on her convincing eyewitness testimony, a 22-year-old black man named Ronald Cotton was sentenced to prison for two life terms. Cotton’s lawyer appealed the decision, and by the time of the appeals hearing, evidence had come to light suggesting that the real rapist might have been a man who looked very like Cotton, an imprisoned criminal named Bobby Poole._______ (2) Jennifer Thompson looked at both men face to face, and once again said that Ronald Cotton was the one who raped her.Eleven years later, DNA evidence completely exonerated(证明……清白) Cotton and just as unequivocally(明确地) convicted Poole, who confessed to the crime. ________(3) “The man I was so sure I had never seen in my life was the man who was inches from my throat, who raped me, who hurt me, who took my spirit away, who robbed me of my soul,” she wrote. “And the man I had identified so surely on so many occasions was absolutely innocent.”_______ (4) Remarkably both were able to put this tragedy behind them, overcome the racial barrier that divided them, and write a book, which they have subtitled “Our memoir of injustice and redemption.”Nevertheless, Thompson says, she still lives “with constant pain that my profound mistake cost him so dearly______ (5)”
  • 正确答案 :
  • 解析:通过联系上下文可以看出,本空前面说到有人潜入了受害者的公寓并实施了强暴,后面提到警察要求受害者指认嫌疑犯,因此可以判断D. During the attack, she made an effort to memorize every detail of his face looking for scars , tattoos (纹身) or other identifying marks.在实施强暴的过程中,受害者尽量去记忆一些犯罪分子的身体特征,这也给后面的指认过程埋下了伏笔。考点上下文之间意义关系、复现原则

  • [多选题]宫颈癌Ⅲ期,肿瘤的MRI表现为()
  • 正确答案 :DE
  • 肿块向下侵犯阴道的下部,向外延伸至盆壁

    可出现肾积水


  • 查看原题 查看所有试题


    推荐科目: A级题库
    @2019-2025 必典考网 www.51bdks.net 蜀ICP备2021000628号 川公网安备 51012202001360号